Mesepalota Óvoda 7621 Pécs József utca 31.
Tel: 72/225-952
www.mesepalota.eu
kolpingmesepalotaovoda@gmail.com
OM: 200125 

Mottónk:

"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon,
még ha megöregszik, akkor sem tér el attól."
(Példabeszédek, 22.6.)

Mesepalota Óvodánk a Kolping Nevelési Alapítvány fenntartásában működik.  Pécs történelmi belvárosában, családi házas környezetben, a József u. 31. szám alatt. 

Szeretetteljes légkörben neveljük a gyermekeket. Az óvoda légkörén keresztül tapasztalják meg a keresztény értékrendet.  Az egyénre irányuló figyelem, megértés és a családokkal való együttműködés áll nevelésünk középpontjában. 
Olyan gyermekek nevelésére törekszünk, akik változatos, színes élményeket szerezhetnek önmagukról, az őket körülvevő világról, a természet csodáiról. Kedvük, igényeik, elképzeléseik szerint játszhatnak, mozoghatnak térben és időben. Derűsek, tevékenyek, érdeklődőek, aktívak. Jól érzik magukat a gyermekközösségben. 

Három óvodapedagógus, egy pedagóiai asszisztens, valamint egy dajka várja a gyermekeket.  Két és fél éves kortól iskolába menetelig maradhatnak nálunk a gyerekek.

Az egycsoportos  Mesepalotában közel 150 négyzetméteren különböző funkcióval ellátott helységek  szolgálják a gyerekek változatos napirendjét. A világos, tágas egymásba nyíló terek, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően berendezett csoportszobák, a közvetlen kertkapcsolat mind az otthonosság érzetét keltik.

Barkácsolós szobánk agyagozás, vágás, ragasztás, origamizás, gyöngyfűzés, szövés, rajzolás és sok más kézműves tevékenység színhelye.  A közvetlen kertkapcsolatot kihasználva jó idő esetén ezeket a tevékenységeket az udvaron is végezhetjük.

Galériás termünkben a különböző szerepjátékok eszközei találhatóak. Babakonyha, galéria, elbújós kiskuckók kerültek kialakításra. Itt van lehetőség a közös, csoportos foglalkozásokra. Beszélgető kör, ünnepségek helyszíne is ez a szoba.

„Fiús” szobánkban az autós, építős és szerelőjátékok kaptak helyet, valamint itt zajlanak a nagycsoportosok foglalkozásai, és itt töltik a nagyok csendes pihenőjüket.

Emellett egy állandó alvós szoba biztosítja a kicsik zavartalan pihenését. Étkező- tálaló konyhánk a jogszabályi előírásoknak megfelelően felszerelt. Mosdó helységünk is a gyermekek igényeit figyelembe véve lett felújítva.

Szabványos udvarunk a gyerekek mindennapi levegőzését, mozgását teszi lehetővé.

 Alapítványi fenntartású óvodánkban alapítványi térítési díjat fizetnek a családok gyermekük ellátásáért. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjen személyes találkozót a következő telefonszámon:
(+36) 72-225-952 Feulené Rajcsik Nóra – intézményvezetőtől.